artesania asiàtica

Sempre he valorat l’artesania; la inversió de temps que dediquen aquells acostumats a treballar a foc lent així com les imperfeccions que deixen l’empremta d’aquelles mans que les treballen; és el valor de les coses ben fetes.

Al poblat de Ban Baht, a Bangkok, s’hi troben els artesans que modelen els baht, els bols rodons amb els quals els antics monjos demanaven almoina cada matí amb l’albada i que des de fa anys han estat substituïts per bols seriats provinents de la Xina. El laberint de carrers estrets de Ban Baht et motiva, inicialment, certa desconfiança però s’esvaeix amb la mateixa rapidesa amb la que els seus habitants mostren apassionats la seva feina. Aquell matí la nostra curiositat va fer de guia i el resultat va ser una de les experiències més boniques del viatge.

— 
Siempre he valorado la artesanía; la inversión de tiempo que dedican aquellos acostumbrados a trabajar a fuego lento así como las imperfecciones que dejan la huella de las manos que las trabajan; es el valor de las cosas bien hechas.

En el poblado de Ban Baht, en Bangkok, se encuentran los artesanos que modelan los “baht”, los cuencos redondos con los cuales los antiguos monjes pedían limosna cada mañana con la luz del alba y que desde hace años han sido sustituidos cuencos seriados provenientes de China. El laberinto de calles estrechas de Ban Baht te motiva, inicialmente, cierta desconfianza pero se desvanece con la misma rapidez con la que sus habitantes muestran apasionados su trabajo. Aquella mañana nuestra curiosidad hizo de guía y el resultado fue una de las experiencias más bonitas del viaje.

 

Ban Baht - 1 Ban Baht - 2 Ban Baht - 3 Ban Baht - 4 Ban Baht - 5 Ban Baht - 6 Ban Baht - 7 Ban Baht - 8

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: